"Hakem düdüğünü asmalı"

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'ye yapılan hakaretten dolayı özür dilerken, Ali Aydın'ın yaptığı hakem hataları dolayısıyla Futbol Federasyonuna itirazda bulunacaklarını söyledi. Canaydın, "Hakem hatalarının aynı hakeme denk gelmesi ilginçtir. Bu hakem artık düdüğünü asmalıdır. Bu hakemimizin vicdanına karşı sorumluluğu vardır. Kendi vicdanına karşı suç işlemiştir ve her onurlu kişi gibi gerekeni yapmalıdır" sözleriyle Ali Aydın'a istifa çağrısı yaptı.

Reklam
Reklam

Galatasaray Spor Kulübü'nde bir basın toplantısı düzenleyen kulüp başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş - Galatasaray derbisinde yapılan hakem hataları dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na itirazda bulunacaklarını söyledi. Konyaspor Teknik Direktörü Tevfik Lav'ın vefatı dolayısıyla kendisinin ve camiasının üzüntülü olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Canaydın, "Ailesine ve Konyaspor camiasına taziyelerimizi iletiyoruz. Genç bir yaşta kendisini kaybettik" dedi.

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'ye 'kokainman' denilmesinden dolayı kendisinden özür dileyen Canaydın, "Maalesef kendini bilmez bir şahsın Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'ye yaptığı sözlü saldırıdan dolayı sayın başkandan özür diliyorum. Bu ferdi saldırıyı yapanın Galatasaraylı olacağını zannetmiyorum ama bizim evimizde, Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştiği için özür dilemeyi borç biliyorum" diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR SUSTUK" Kulüp başkanlığında 3 yılını geçirdiğini hatırlatan Canaydın, "Benim ağzımdan kulübümüzü temsilen ne futbol federasyonu, ne hakem camiası adına herhangi bir söz duymadınız. Benim tarzım buydu, böyle devam etmek istiyordum. Ama dün akşam Olimpiyat Stadı'na futbol seyretmeye gelen 60 bini aşkın taraftarımız futbol dışı olaylara şahit olmuştur. Bir hakem skandalıyla karşılaşmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Ali Aydın'ın bir Galatasaray maçı sonrası Hakan Şükür'ün formasını talep etmesiyle birlikte Ali Aydın'ın Galatasaray Spor Kulübü ile uğraşmaya başladığını öne süren Canaydın konuşmasına şöyle devam etti:
"Siz sayın medya mensupları da onun evine kadar gidip, odasının Galatasaray formalarıyla süslü olduğunu yazmaya başladınız. Bu yayınların ardından, hakem arkadaşımız etkiyle bir maçta 4 oyuncumuza kırmızı kart verdi ve diğer maçlarda da aleyhimize kararlarla devam etmiştir. Büyük bir olgunluk ve Galatasaray terbiyesiyle bu konulara değinmedim. Dün akşamı hepiniz beraber gördünüz. Kendi vicdanına karşı büyük bir suç işlemiştir. Hakemlerin de mutlaka hata yapacağımız hepimizce malumdur. Ama dün geceki yayınlar, yorumlar, bugün yazılı medyadaki haberler ne kadar haklı olduğumuzun delilidir. Biz bu işin takipçisiyiz."

"BU İŞİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİM" Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun kararlarını beklediklerini ifade eden Özhan Canaydın, "Bu hakemimizin vicdanına karşı sorumluluğu var. Her onurlu kişi gibi gerekeni yapmalı. Sayın hakem arkadaşımız maç sonu beyanlarının birinde 'Penaltıyı görmek isteyen göz görür' dedi. Ben de soruyorum; 'Hasan Şaş'ın pozisyonuna çok yakınken ve o penaltıyı vermezken acaba hangi gözüyle bakıyordu?' Galatasaray Başkanı ve camiası olarak bu işin sonuna kadar takipçisiyim" dedi.
Özhan Canaydın, yaptığı ağır hata dolayısıyla Hakem Ali Aydın'ın hakemliği bırakması gerektiğini belirterek, "Galatasaraylılık terbiyesiyle 'sevgili hakem arkadaşımız' dediğim Ali Aydın yaptığı ağır hatadan dolayı mutlaka düdüğünü terk etmelidir. Bu işi sonuna kadar kovalayacağız. İnanıyorum ki bizim kovalamamıza gerek kalmadan o gerekeni yapacaktır. Kural hatası yaptı. Hep beraber spor kamuoyu olarak affettik. Avrupa'da kural hatası yapan hakemler mesleklerini bırakmıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Florya'ya giderek futbolculara ve teknik yönetime teşekkür ettiğini belirten Canaydın, "Eğer futbolun adaleti olsaydı, dün akşam hepiniz biliyorsunuz ki Galatasaray'ın üç puanla ayrılması icap edecekti. Biz bazı yükleri kaldırırız. Fair-Play ödülüne sahibiz. Dünya ve futbol barışı için çalışıyoruz. Eğer hakkımız gasp gibi elimizden alınmışsa o zaman isyanımızda sonsuz olacaktır. Üzüntüm güzel şeyler yapmak isteyen bir başkanın bugün böyle bir basın toplantısı yapmasıdır. Ama hepiniz benimle beraber yaşadınız. Elimden gelen bütün gayreti sporun barışı için her zaman ön planda tuttum. Bugün üzüntüm sonsuz. Galatasaray bunları haketmez ve bunun peşini de hiçbir zaman bırakmaz" şeklinde konuştu.

"BAZI MAĞLUBİYETLERİ İÇİNİZE SİNDİREMEZSİNİZ VE BU AÇIKLAMALARI YAPARSINIZ" Canaydın maçın gözlemcisinin Ali Aydın'a 6.9 puan vermesine ilişkin sorulan bir soruya, "Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanları '4'den fazla puan alamaz, geçemez puanın üstünde not verilemez' dediler. Eğer gözlemci bu notu verdiyse bugünkü halimizin nedeni ortaya çıkıyor" cevabını verdi. Haksızlığa uğradıkları her olayı takip etmelerine rağmen bugüne kadar bu kadar sert bir çıkış yapmadıklarına dikkat çeken Canaydın, tespit ettikleri birkaç kural hatasını rapor halinde Futbol Federasyonu'na bildirerek maç sonucuna itiraz edeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Canaydın, Federasyonun 'Cesur Hakem' felsefesiyle Futbol Federasyonu'nun da Ali Aydın'ın arkasında durabileceği yönündeki bir soruyu ise, "Benim tepkim ilk önce Ali Aydın'a karşı. Onurunu kurtarması için gerekeni yapmalı. Federasyon ve MHK bilmektedir. Bu işin takipçisiyiz. Onurlu bir insandan bekleneni görmek istiyoruz" şeklinde cevapladı. Başkan Özhan Canaydın, "Ali Aydın'ın dışında MHK'ya güvensizliğiniz varmı şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Genç hakemleri tabi ki destekleyeceğiz. Maçlarımt kararlarla devam etmiştir. Büyük bir olgunluk ve Galatızı bu hakemlerle oynayacağız. Tecrübeli, birinci sınıf denilen hakemlerin bu tür hatalar yapıp diğerlerine örnek olmasını istemiyoruz."

Canaydın, bir basının mensubunun "Samsunspor maçında da hakem hataları oldu. Neden böyle bir çıkış yapmadınız" şeklindeki sorusuna ise, "Bazı mağlubiyetleri içinize sindirebilirsiniz. Bazı mağlubiyetleri içinize sindiremezsiniz ve bu beyanlarda bulunursunuz" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

"GALATASARAY LOBİSİ GİTTİTÇE KUVVETLENİR" Bundan sonra bu kadar büyük bir haksızlığa uğrayacaklarına inanmadıklarını ifade eden Canaydın, Galatasaray'ın büyük gelenekleri olan bir lobiye sahip olduğunu belirterek, "Eğer benim gibi biri bugün çıkıp bu açıklamaları yapıyorsa, isyanın son noktasındadır. Bunun değerlendirmelerini her iki tarafta yapacaktır. Galatasaray lobisi gittikçe kuvvetlenir, hiçbir zaman Türkiye'de kaybolmaz" dedi.

Galatasaray kulüp başkanı olarak hakem atamalarıyla bugüne kadar ilgilenmediğini vurgulayan Özhan Canaydın, "Biz itirazımızı yapacağız. Federasyon ve tahkim değerlendirir. Daha önce nasıl maç tekrarı kararı verdiyse yine verebilir. Hakem hatalarının aynı hakeme denk gelmesi önemli bir konu. Sizlerin bu konu üzerinde düşünmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Canaydın, dün akşamki hakem hatalarının ardından kendini ezik hissettiğini ve hiçbir hakem hatasının maçın sonucunu bu kadar etkileyeceğini düşünmediğini ifade ederek, hakemlerin Hagi'ye yönelik kasıtlı hareketlerinin olabileceğine inanmadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam