Hakem heyetlerine en çok kaçak kullanım bedeli şikayeti geliyor

Son aylarda 'Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne en çok elektrik faturalarına yansıtılan kaçak kullanım bedeli ile...

Son aylarda 'Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne en çok elektrik faturalarına yansıtılan kaçak kullanım bedeli ile ilgili başvurular yapılıyor. Bunu kredi kartı aidatı ve diğer bankacılık hizmetleri ile cep telefonu şikayetleri izliyor.

Sakarya’da son iki ay içerisinde kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine elektrik kaçak kullanım bedeline itirazla ilgili 200’ün üzerinde başvuru yapıldı. Cep telefonu ve kredi kartı aidatları şikayetleri ise elektrik kaçak kullanım bedelinin gerisinde kaldı. Haftada iki kez toplanan hakem heyetleri en çok elektrik faturalarındaki kayıp kaçak ve sayaç okuma bedeline yapılan itirazları ele alıyor. Başvuruları titizlikle değerlendiren hakem heyetlerinin aldığı kararlar ise elektrik abonelerini sevindiriyor.

Reklam
Reklam

Son olarak Serdivan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, yine elektrik abonelerini sevindirecek bir karara daha imza attı. Sakarya Serdivan'da yaşayan Tacettin Göymen adlı elektrik abonesi, faturasında yer alan kayıp kaçak ve sayaç okuma bedelinin iptali ve tahsil edilen miktarın geri ödenmesi için Serdivan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurdu. Göymen, başvurusunda, kayıp kaçak kullanım ve sayaç okuma bedeli adı altında faturasına yansıtılan tutarın haksız yere alındığını, kuruma yaptığı itiraza rağmen talebinin uygun görülmediğini belirtti ve kendisinden tahsil edilen miktarın iadesini talep etti.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ)’nin savunmasını yeterli görmeyen hakem heyeti, Tacettin Göymen’i haklı bularak alınan kaçak kullanım bedeli ve sayaç okuma bedelinin hesaplanarak iade edilmesini kararlaştırdı. Tüketici mahkemesi sıfatıyla 2. Asliye Hukuk Mahkemesi de hakem heyetinin kararını onayladı ve SEDAŞ’ın itirazını reddetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: