Hakem semineri başladı

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) düzenlediği "2006-2007 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri" Kemer'in Beldibi beldesinde başladı.

Seminerin açılışında konuşan TFF Başkan Vekili Affan Keçeci, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Affan Keçeci, federasyon yönetim kurulunun özveriyle görevini sürdürdüğünü ve yasanın emrettiği dört yılı tamamlamayı amaçladığını bildirdi.

Futbol Federasyonu yönetim kurulunun görev süresiyle ilgili basında bir takım haberler çıktığını vurgulayan Keçeci, hakemlerin bu haberlerden etkilenmemelerini istedi. Keçeci, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yönetimler gelir gider. Bizler de bu görevi özveriyle yürütmekteyiz. Yasanın emrettiği dört yılı da tamamlamak amacındayız. Şunu bilmenizi istiyorum, daha önceki Teftiş Kurulu'nun bir raporuyla ilgili Sayın Başkanım Haluk Ulusoy'un yargıda bir konusu var. O sonuçlanıncaya kadar herkesin beklemesi gerekir. Merak ettiğim, anlayamadığım başka bir konu var. O da görev yapan bizlerin gitmesi için imza toplanması. Zira, gerekçeye anlam veremiyorum. Bizim yapmış olduğumuz bir yanlış, bilmediğimiz bir şey varsa önümüze koysunlar. Kimsenin de bir şey ortaya koyduğu yok."

MHK Başkanı Mustafa Çulcu da Türkiye futbol liglerinde, hakemlerin ilk yarı bin 236 müsabakaya imza attığını söyledi. Bu karşılaşmaların bazılarında hakem hataları olduğunu ifade eden Çulcu, bunlarda art niyet aramanın hoş olmadığını vurguladı.

Futbol Federasyonu'nun hakemlerden tek beklentisinin, başarılı yönetim göstermeleri olduğunu ifade eden Çulcu, "Böyle politik seçim atmosferi söylentilerinin olduğu bir dönemde, sizlerin, bizlerin işinin çok zor olduğu göz ardı edilmemeli" dedi.

Reklam
Reklam