Hakemler Schumacher'i son cebe gönderdi

Uluslararası Motorsporları Federasyonu (FIA), dün koşulan Monaco Grand Prix'si sırlama turlarında tartışmalı şekilde pol pozisyonu kazanan Ferrari pilotu Michael Schumacher'in tüm derecelerini iptal etti. FIA tarafından atanan üç yarış hakeminin 8 saat süren mütalaasının ardından açıklanan kararda, Alman pilot "pist ortasında aracını kasıtlı olarak stop etmekden" suçlu bulundu. Böylece 7 kez dünya şampiyonu olan Schumacher, bugün koşulacak yarışa son son gridden başlayacak.

Schumacher dün sıralama turlarının bitimine saniyeler kala yaptığı tartışmalı manevra ile Rascasse Virajı'nda aracını stop ettirmiş ve ardından gelen pilotların tur zamanlarının olumsuz etkilenmesine yol açmıştı.

Reklam
Reklam

Alman pilot, sıralama turları sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında olayda bir kasıt olmadığında ısrar etmişti.

Schumacher'in eski takım şefi olan Renault patronu Flavio Briatore, Alman pilotun kasıtlı olarak aracını stop ettirdiğini belirterek, "Schumacher'in herkesi aldattığını düşünüyorum. 7 kez dünya şampiyonu olmuş biri, bunu kasıtlı olarak yapmadığına inanmamızı istiyor" şeklinde tepkisini dile getirmişti.