Hakemlerin ilk yarı karnesi

Turkcell Süper Ligi'nde 2005-2006 sezonunun ilk yarısında görev yapan hakemlerin not ortalaması 7.8 oldu.

İlk yarıda yapılan 153 maçta düdük çalan 28 orta hakem, 17 maçlık periyotta, hakem gözlemcilerinden, "tatmin edici (geliştirilmesi gereken noktalar var)" anlamına gelen 7.8 ortalama aldı.

Ligin ilk yarısında hakem gözlemcilerinden bir maçta en yüksek notu 8.6 ile Cüneyt Çakır, en düşük notu ise 6.2 ile Özgüç Türkalp aldı.

Ligin 7. haftasında Diyarbakırspor ile Ankaragücü takımları arasında yapılan maçta görev yapan Cüneyt Çakır, başkent takımının 3-0 kazandığı müsabakadaki yönetimiyle, gözlemci Ahmet İbanoğlu'ndan 8.6 alarak, devrenin en başarılı notunun sahibi oldu.

Reklam
Reklam

Devre boyunca Serdar Tatlı 2 kez, Orhan Erdemir ile İsmet Arzuman da 1'er kez, yönettikleri maçlarda gözlemcilerden "çok iyi" anlamına gelen 8.5 aldı.

Ligin 8. haftasında Konyaspor ile Fenerbahçe takımları arasında yapılan ve sarı-lacivertli takımın 4-2 kazandığı maçta gözlemci Mahmut Çetiner'den 6.2 alan Özgüç Türkalp ise devrenin bir maçta en düşük notunu alan hakemi oldu.

Ligin ilk yarısında ayrıca, yönettikleri birer maçta Metin Tokat 6.3, Bülent Yıldırım 6.5, Zafer Önder İpek 6.7, Kuddusi Müftüoğlu da 6.9 alarak, "zayıf performans" diliminde bulundular.