Hakemlerin Kış Semineri, FIFA Kokartı töreni ile sona erdi

Türkiye Futbl Federasyonu’nun 16 - 18 Ocak tarihleri arasında düzenlediği Hakem Gözlemci Mentör Kış Semineri,...

Türkiye Futbl Federasyonu’nun 16 - 18 Ocak tarihleri arasında düzenlediği Hakem Gözlemci Mentör Kış Semineri, FIFA Kokartı Töreni ile sona erdi. Antalya The Marmara Otel'de düzenlenen törene TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Genel Sekreter Ebru Köksal, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile üst düzey hakemler katıldı.

Ödül töreni öncesi konuşan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Türk futbolunun yaşadığı krizlerden dolayı liglerde ilk 3 haftaya negatif başlandığını söyledi. Türk futbolunun gün geçtikçe artık normale döndüğünü ifade eden Namoğlu, “Çok daha iyi olabilmemiz için minimum hata ile maçlardan çıkabilmemiz için yaptığımız eğitimlerin çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

İngiltere’de Manchester City - Manchester United, İspanya'da Espanyol - Barcelona maçlarında hakem hatalarının olduğuna dikkat çeken Namoğlu, hakemlerinde insan olduğu için hata yapabileceğini, dünyadaki hataların da görmezlikten gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Hakem hatalarını en aza indirmek için uğraştıklarını açıklayan Namoğlu, “Bu sezon da Avrupa'da 43 maçta orta hakemlik yaptık. Bunun Türk hakemlerinin son yıllarda Avrupa'daki en fazla görev alan yılı olduğunu söyleyebilirim.'' diyerek, şöyle devam etti:

''Türkiye tarihinde 16 yıl sonra bir arkadaşımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak. Cüneyt Çakır'ı huzurlarınızda kutluyorum. İnanıyorum ki, haziran ayında yapılacak finallerde Cüneyt Çakır ekibiyle birlikte takım oyunu oynayacaktır. Yine aynı şekilde elit gruba giren Fırat Aydınus'u da kutluyorum. Bu iki hakemimiz gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde yönetecekleri güzel maçlarla bizi gururlandıracaktır.”

GÜMÜŞDAĞ: HAKEM PERFORMASLARIMIZ YÜKSELİŞTE

TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Süper Lig’de geride kalan 20 haftada hakem performanslarının yükselişte olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Hakemlerin Türk futbolu krizi içerisinde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini açıklayan Gümüşdağ, “Yurtdışı performansları yüzümüzü ağarttı. Yine bu dönem içinde Cüneyt Çakır'ın 16 yıl sonra Avrupa finalinde düdük çalacak olması memnuniyet verici. Hakemler Avrupa'da iyi ama Türkiye'deki maçlarda kötüler yakınmalarını asla kabul etmiyorum. Biten 20 hafta içinde en fazla 2 maçta hakemler konuşuldu.” diye konuştu.

Gümüşdağ, iki hafta sonra Antalya'da elit kategorideki 21 hakemle birlikte toplam 100 hakemi UEFA kış hakem kursunda ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

28 HAKEME FİFA KOKARTI

Spor Toto Süper Lig hakemleri Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Tolga Özkalfa, Bülent Yıldırım ve Yunus Yıldırım, FIFA listesinde kaldılar.

Yardımcı hakemler Baki Tuncay Akkın, Orkun Aktaş, Bahattin Duran, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gencerler, Serkan Ok, Tarık Ongun, Cem Satman, Erdinç Sezertam ve Aleks Taşçıoğlu da FIFA kokartı taktı.

Bayan hakemlerden ise Tuğba Tosun Ayer, Dilan Deniz Gökçek ve Kadriye Gökçek, yardımcı hakemlerden Seçim Demirel, Belgin Kumru, Sevcan Sungur ve Sibel Yamaç FIFA kokartı taktı.

Reklam
Reklam

Futsal hakemlerinden Kamil Çetin ve Ozan Soykan ile plaj futbolu hakemleri Serdar Akçer ve Arda Ergene de 2012 yılı FIFA listesinde yer almaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz