Hakim ve savcılar kura ile görev yerlerini belirledi

Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan 11. dönem adli yargı hâkim ve savcı adaylarının kura...

Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan 11. dönem adli yargı hâkim ve savcı adaylarının kura töreni Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapıldı.
304 hakim ve savcı adayının kura çektiği törene Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Abdullah Arslan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Birinci Başkanvekili Erdal Sanlı, Yargıtay Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi ile Yargıtay ve HYSK üyeleri katıldı.
HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, yeni hakim ve savcıların bağımsız ve tarafsız yargının kökleşmesine, hızlı ve adil yargının tecellisine katkı sağlayacaklarını, yargı camiasına güç katacaklarını vurguladı. Vatandaşların beklediği adalet talebine, güncel mevzuatı, insan hakları ve hukukun üstünlüğü prensipleri çerçevesinde yorumlayıp uygulayarak karşılık verilmesini isteyen Hamsici, hukuk devletinde yargı mensuplarından beklenen en önemli şeyin ise bağımsız ve tarafsız olmaları olduğunu ifade etti.
Konuşmanın ardından hakim ve savcı adaylarının görev yerlerini belirleyen bilgisayar kurasının tuşuna basıldı. Yeni görev yerlerini bilgisayar ekranında gören hakim ve savcı adaylarının, duygulandığı gözlendi. Duygularını dile getiren hakim ve savcılar, mutlu olduklarını belirterek görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz