Hakimden Sanıklara Tutanak Tepkisi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla...

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasına sanık savunmalarıyla devam edildi. Bugüne kadar dinlenen sanıkların tamamına yakını, evlerindeki aramalardan sonra tutanaklarda usulsüzlük yapıldığını, tutanakları okumadan imzaladıklarını söyledi.

Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve gizli bilgileri temin etmek suçlarından 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istenen astsubay Davut Yıldız, ifadesinde üzerine atılı suçlamaları reddederek, meslektaşlarıyla birlikte kaldığı evde yapılan aramada ele geçirilen bilgisayarın kendisine ait olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, Yıldız'ın ele geçirilen bilgisayarın kendisine ait olmadığını ancak bunun tutanakta yer almadığını belirtmesi üzerine, "Tutanak tutulurken neden sana ait olmadığını belirtmedin? İki polis, iki astsubay görünce tutanakları şakır şakır imzalıyorlar. Benim önüme bin tane evrak geliyor, imzalamak için hepsini tek tek okuyorum. Yeri gelir, bizi de zorda bırakabilir. Benim 'değil' demene rağmen görevlinin bunu tutanağa yazmamasını algılayamıyorum, yazmıyorsa da senin imzalamanı algılayamıyorum." dedi. Sanık Yıldız, 1999 yılında sağlık astsubay okuluna girdiğini ve hayatı boyunca herhangi bir gizli belge görmediğini, davanın sanıklardan da Narin Korkmaz hariç hiç kimseyi tanımadığını, ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu, bu sebeplerle bahsedilen örgüte üye olmasının hiçbir sebebi olamayacağını söyledi. Yıldız, Korkmaz'ı 2008'de ev arkadaşının tanıştırdığını, sağlık astsubayı olduğu için zaman zaman rahatsızlıklarını danıştığını ancak gizli belge temininin söz konusu olmadığını ifade etti. Davut Yıldız, Korkmaz'ın tek amacının askeri personelle evlenmek olduğunu anlattığını, örgüt yöneticiliği yapabilecek kapasitede biri olmadığını, kanundışı faaliyette bulunduğuna inanmadığını belirtti. Bulaşıcı hastalığı olduğu için Narin Korkmaz ile cinsel birliktelikleri olmadığını söyleyen Yıldız, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Reklam
Reklam

Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, gizli bilgileri temin etmek ve kişisel verileri kaydetmek suçlarından 2 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında hapis cezası istenen sanık Andaç Keskin de kendisine isnat edilen suçlamaları reddetti. Savunmasını yapan muvazzaf askerlerden Anıl Bilgin, bahsi geçen örgüte üye olması, bilgi ve belge temin etmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Sanık Bilgin, üçüncü şahıslarda bulunan ve isminin geçtiği belgelerle suçlandığını iddia ederek, yargılamasının tutuksuz devam etmesini talep etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: