Hakkari Belediyesi Denetimleri Sıklaştırdı

HAKKARİ (AA) - Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki kasap ve marketlerde satılan hayvansal gıdaları denetledi.

HAKKARİ - Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki kasap ve marketlerde satılan hayvansal gıdaları denetledi. Belediye Veteriner Müdürü Emrullah Kanar, veteriner hekim Faysal Cindioğlu ve zabıta ekipleriyle, kasap ve et ürünlerinin satıldığı marketlerde denetimlerde bulundu. Cindioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimlerde çalışan personellerin portör muayene kartlarını, yabancı menşeli etlerin bulunup bulunmadığını, satılan etin sağlık olup olmadığını, hijyen kurallarını, etlerin mühürlü olup olmadığını kontrol ettiklerini söyledi. Eksikleri bulunan iş yerlerine 15 gün süre tanıyarak, gerekli tutanakları tuttuklarını dile getiren Cindioğlu, "Kimse halk sağlığıyla oynayamaz. Bu nedenle denetimleri daha da sıklaştıracağız. Hijyen kurallarına uymayan esnaf hakkında gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız kesinlikle mühürsüz et almamaları" diye konuştu. Ekipler, kasaplarda yaptıkları denetimin ardından, marketlerde de hayvansal gıdaların tarihleri kontrol etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz