Hakkari De Kaçakçılık Operasyonu

Hakkari'de Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin düzenledikleri operasyon kapsamında...

Hakkari'de Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin düzenledikleri operasyon kapsamında Hakkari’de 19 kilo, Yüksekova'da 64 kilo 396 gram uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonla ilgili bir kişi tutuklandı.

Konu ile ilgili Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Depin Polis Kontrol Noktası'nda bir araçta yapılan aramada zulalı vaziyette her bir paketi ayrıca isot biberiyle sarılmış (uyuşturucunun kokusunu kamufle etmek amacıyla) 19 kilo 396 gram eroin maddesi ile, Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyon neticesinde, 64 kilo 400 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiş olup, Operasyonlar kapsamında suça karıştığı tespit edilen İ.B. isimli şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir"

Reklam
Reklam

Valiliğin açıklamasında, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında; 24 Ağustos 2012 çay ve makaron (sigara filtresi) kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik başlatılan çalışmalarda toplam 9 milyon 550 bin adet makaron ve 8 bin 785 kilo gümrük kaçağı çay elde edilmiş, yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 25 Aralık 2012 günü Yüksekova, Van Merkez ve Van Gürpınar ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda M.P., T.P., K.K., M.E.E. ve H.Ş. isimli şahıslar yakalanıp gözaltına alınarak tamamlanan işlemlerinin ardından 27 Aralık 2012 günü mevcutlu olarak Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmişlerdir.

Son olarak 26 Aralık 2012 günü Depin Polis Kontrol Noktası'nda bir araçta yapılan aramada, aracın bagajında zulalı vaziyette,421 adet Samsung marka cep telefonu, 107adet Samsung marka şarj cihazı, 411 adet Samsung marka cep telefonu bataryası elde edilerek, A.E. ve B.E. isimli şahıslar yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmıştır." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: