Hakkari düşük voltajlı enerjiden kurtuluyor

HAKKARİ (İHA) - Düşük voltaj problemi ile karşı karşıya bulunan Hakkari'nin, TEAŞ müdürlüğü tarafından yeni yapılan 154 bin kilowat gücündeki indirici trafo sayesinde bu sorundan kurtulacağı belirtildi.

Hakkari'yi 10-15 güne kadar tamamen düşük voltajdan kurtaracaklarını belirten TEDAŞ Müdürü Niyazi Doğan, "Bağışlı Köyü'nden Otluca köy yolu üzerine yapılan indirici trafo sayesinde vatandaşlarımız artık düşük enerjiden kurtulacaklar. Daha önce Aksa Enerji Üretim Merkezi'nden enerji alıyorduk. Bu enerji voltaj düşüklüğüne ve sık sık kesintilere neden oluyurdu. Bundan sonra Depin mevkiinde bulunan Aksa Enerji Üretim Merkezi'nden değil Otluca köyünde yeni kurulan 154 bin kilowatlı trafodan direkt elektrik alarak vatandaşlarımıza 220 volt enerji vereceğiz. TEAŞ Müdürlüğü, Aksa'dan elektrik alarak Otluca'da bulunan trafoya verecek. Bizler de trafodan şehre elektrik vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların artık düşük voltajlı elektrikten ve kesintilerden kurtulacağını, zaman zaman meydana gelen ev aletlerinin düşük voltajdan yanması olaylarının yaşanmayacağını da belirten Doğan, "Halkımızın bundan sonra evlerinde ve iş yerlerinde yükseltici kullanmamaları gerekmektedir. Zaten şehre 220 volt enerji vereceğiz. Yüksektici kullandıkları takdirde daha önce düşük voltajdan yanan ev aletleri bu sefer de yüksek voltajdan dolayı yanacaktır" şeklinde konuştu.