Hakkari Emek Ve Demokrasi Platformu'ndan Reyhanlı Olayına Tepki

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olay ve sonrasında uygulanan yayın...

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olay ve sonrasında uygulanan yayın yasağına tepki gösterdi.

Emek ve Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, geçtiğimiz cumartesi günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü iki aracın 10'ar dakika arayla patlaması sonucu onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişini yaralandığını belirtti. Hükümet yetkililerinin ise patlamanın kara bulutları dağılmadan failleri açıklama yarışına girdiklerini belirten Akbulut, ”Tüm bunlara bir de 'ileri demokrasi' örneği yayın yasağı eklenince halkın yalansız dolansız bilgiye ulaşması engellenmiş. Roboski'de yaşanan katliamın faillerini 500 gündür bulmayanların, Reyhanlı’daki patlamanın faillerini birkaç saat içinde, Türkiye’nin iç ve dış siyasetindeki gelişmeleri meşrulaştırma çabalarına uygun biçimde deklere etmesi düşündürücüdür. Reyhanlı ilçesinde gelişen olayda onlarca insanın yaşamını yitirmesi ve yüzlercesinin yaralanması hiçbir biçimde bölge haklarının kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı yapmayacaktır. Hangi dinden, inançtan ve topluluktan olursa olsun, var olan tüm sorunların şiddet ve savaş dışı, demokratik mücadele ve siyasi yöntemlerle çözülmesi en doğru ve olması gerekendir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Halkın, sokağın barış talebine kulak vermeyenlere inat seslerini daha da büyütmeye kararlı olduklarını ifade eden Akbulut, “Türkiye'nin emperyalizmin maşası haline gelerek komşularıyla savaşın eşiğine gelmesine, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Şimdi, savaş çığlıkları atanlara karşı, eşit, özgür, bağımsız, barış içinde bir ülke mücadelesini hep birlikte büyütme zamanıdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: