Hakkari Milletvekili Canan: Yemin konusu çarşamba gününe kadar netleşir

Hakkari Milletvekili Esat Canan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Meclis'e gelip gelmeyeceğinin çarşamba gününe kadar...

Hakkari Milletvekili Esat Canan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Meclis'e gelip gelmeyeceğinin çarşamba gününe kadar netleşeceğini söyledi. Halkın genel eğiliminin milletvekillerinin Meclis'e gitmesi yönünde olduğunu dile getiren Canan, konuyu hem grubun hem de terör örgütü PKK'nın kendi arasında görüşeceğini ve bir karara varılacağını belirtti.
Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Canan, yemin konusunda partinin yetkili kurullarının Diyarbakır'da toplanacağını ifade etti. Konunun tartışılacağını ve bir karara varılacağını anlatan Canan, şu an kesin bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti. Halkın genel eğilimin milletvekillerinin Meclis'e gitmesi yönünde olduğuna dikkat çeken Canan, "Son günlerde yaşanan olumsuz koşulların varlığı da özellikle şiddetin yoğunlaşmış olması karşısında bir kesimde Meclis'e gitmeme yönünde eğilim var. Bunu hem PKK hem grup kendi arasında görüşecek; sonuçta bir karara varacaktır. Çarşamba gününe kadar netleşir." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "terörle mücadele, siyasetle müzakere sürecek" açıklamasının olumlu bir açıklama olduğunu vurgulayan Canan, meselenin diyalogla çözüleceğine inandıklarını ifade etti. İmralı'daki diyaloğun da kesilmemesi gerektiğini anlatan Canan, şöyle devam etti: "Görüşmelerin devam etmesi gerekiyor. Silahlı mücadeleyi ancak o şekilde sona erdirmek mümkün olabilir. Tabi ki parlamentoda biz bu meselenin diyalogla, siyaset, demokratik yollarla çözümünden yana olduğumuzu her vesileyle söylüyoruz."
BDP'nin Meclis'e girmesiyle ortamın da yumuşayacağını ümit ettiğini dile getiren Canan, hükümetin ve Başbakan'ın bu konuda şiddete dayalı söylemlerden vazgeçmesi, üslubunu değiştirmesi gerektiğini savundu. İmralı ile görüşmelerin devam etmesi halinde şiddet ortamının da azalacağını iddia eden Canan, MİT-PKK görüşmesine ilişkin ise şu yorumum yaptı: "Yapılan görüşmeyi olumlu buluyorum. Görüşülerek halledilir. Doğru bir yaklaşım, ortaya çıkmasında bir sakınca yok. Bu şekilde kamuoyunun tepkisi de ölçülmüş oldu. Kamuoyun soğukkanlı, normal karşıladı. Herhangi bir olumsuz tepki yok. Anlaşılıyor ki bu tür görüşmeler yarar getirecektir sonucunu ortaya çıkarıyor. Hükümet görüşmeyi sahiplendi. Yeter ki şiddet bitsin, silah sussun görüşmeler devam etsin isteniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz