Hakkari olayı kimin işi?

İçişleri Bakanı Atalay, Hakkari'deki mayınlı saldırı ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi'nde düzenlenen 22. Reform İzleme Grubu toplantısından sonra kameraların karşısına geçen Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin BDP ile görüşmesi ve Hakkari’de meydana gelen saldırıyla ilgili konuştu.

“ ZAMAN ZAMAN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR.BUNDAN SONRA DA YAPILACAKTIR “

Bir gazetecinin “ BDP ile görüşme ne kadar ertelendi ? “ sorusuna yanıt veren Bakan Ergin, “ Dün saat 14. 00 itibariyle BDP Genel başkanı ve bir eş başkana bir randevu verilmiştir. Sayın Başbakanımızdan talep edilen bir randevu verilmiştir. Sayın Başbakanımız yoğun programı nedeniyle Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i görevlendirmişti kabul için. Kabulden önce sabah saatlerinde Hakkari’de meydana gelen olay vahşet derecesinde insanlık suçu içeren bir olay. Bu olay olduktan sonra BDP eş başkanlığına bu görüşmenin bu ortamda yapılmasının uygun olmayacağı bildirildi. Siyasi partiler arasında zaman zaman görüşmeler yapılıyor. Bundan sonra da yapılacaktır. Bu doğal bir husustur. Bu görüşmelerin gizli olduğu ve bu olaydan sonra ortaya çıktığı gibi bir değerlendirme yapılıyor. Herhalde Mecliste de Başbakan’ın makamında gizli olarak yapılması mümkün olmayan bir toplantıdır.Biz toplantıdan bir saat önce Anadolu Ajansına bildirilmesi ve çıkışta da tarafların ayrı ayrı bir değerlendirme yapması yönünde bir değerlendirme yapmıştık. Olayların gerçeği budur. Bunun dışındaki değerlendirmelerin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

“ BAZILARI ÇOK İLERİ HÜKÜMLERVEREREK AÇLIKLAMAR YAPTI “

İçişleri Bakanı Beşir Atalay önce hükümetin BDP ile ilgili görüşmesi konusunu hakkında konuştu. Atalay, “ Adalet Bakanımız da ifade etti. Dünkü öngörülen görüşme BDP, Başbakanımızdan randevu istedi. Başbakanımız da zaten kendisi yoğun.Yardımcısına pasladı. Görüşme o randevu üzerine gerçekleşecekti. “ dedi. Hakkari’deki saldırıyla ilgili de konuşan Bakan Atalay, “ Olaylar aydınlatılmadan elimizde resmi belgeler çıkmadan deliller, gerekçeler olmadan açıklama yapamayız. Güvenlikle ilgili bu bir hassasiyettir.Olay yeri inceleme timleri oradan alınan deliller. Bunların kriminoloji laboratuvarında değerlendirilmesi bunların sonucunu beklemek lazım. Bazıları çok ileri hükümler vererek açıklama yaptı. Bu çok üzücü. Olay çok açık. Doğrusu oradaki çocukları düşünüyorum. Ben tam bir vahşet ayağı kopan ölen 18 aylık çocuklar kadınlar var. Sivil insanlar günahsız insanlar. Bu bir canilik. Terörün insanlık dışı yüzü. İnsan kabullenemiyor İnsan insana bunu nasıl layık görüyor anlamakta zorluk çekiyorsunuz. O masum insanlara bunu layık görenler insanlık zerresi bile yoktur. Bu bir terör Acımasız bir terör. “ diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ OLAY, HAKKARİ ÜZÜMCÜ KARAKOLUNA SALDIRIYLA HEMEN HEMEN AYNI “

Bakan Atalay, Hakkari’deki saldırıda ölenlerin cenazelerinin defnedildiğini söyleyerek, “ Allah’tan rahmet diliyoruz ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Bu olayla ilgili de provokasyon diyerek böyle daha savcının olay yerini aydınlatma ekiplerinin söylemediklerini erken söyleyenler için de insan hayret ediyor. Bizim elimizdeki veriler şu değerli arkadaşlarım. Dün olay yeri incelemeden sonra bütün raporlar benim elimde. Bütün görüntüler terör örgütünün bugüne kadar yaptığı diğer buna benzer olaylara benziyor. Özellikle 9 Temmuz 2010 ‘daki Hakkari Merkez’deki Üzümcü Jandarma Karakoluna emniyet unsurlarının geçişindeki olaydaki kurgu sistemi kablo oradaki sistemle aynı" dedi.

Bakan Atalay “ Bu olayları aydınlatmayı önemli görüyoruz. Hem terör, hem terör dışı Türkiye olayı aydınlatmada başarılı İnşallah bu olayda da parmak izleri oradaki deliller hepsi incelendiğinde faillere ulaşmada sonuç alırız diye düşünüyoruz. “ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: