Hakkari Üniversitesi, hafıza teknikleri kursunun süresini uzattı

Hakkari Üniversitesi Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na girecek öğrenciler için düzenlediği "Hafıza Teknikleri" kursunu, yoğun talep...

Hakkari Üniversitesi Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na girecek öğrenciler için düzenlediği "Hafıza Teknikleri" kursunu, yoğun talep üzerine süresini 3 gün uzattı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Hafıza Teknikleri" kursunun 30 Nisan Pazartesi günü 18.00'de sona ermesinin planlandığı ancak gelen yoğun talep üzerine 2 Mayıs'ta tekrarlanmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "2011 LYS'de oldukça zor olduğu gözlemlenen edebiyat soruları böylece öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Görsel hafıza teknikleri, animasyonlar ve özgün hikayeler eşliğinde yapılan anlatımlarla konular kalıcı olarak öğrencilerimizin belleğine yerleşecek. Bu özel teknikle LYS'ye girecek öğrenciler not tutmadan tüm edebiyat konularını 3 günde ezberlemiş olacak. YGS ve LYS'de en başarısız illerden biri olan Hakkari'deki bu durumun düzeltilmesi için Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü'nden gençlere yönelik programlar devam edecek. Bu bağlamda Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, çalışmaları yakından takip ediyor. Hakkari'nin LYS başarısına büyük katkı sağlayacak olan kursa tüm LYS adayları ücretsiz olarak ve kayıt yaptırmadan katıldı. Kursa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca kursun bitiminde salonda yer bulamayarak tekrarlanmasını talep eden öğrencilerin bu isteği göz önüne alınarak 2-4 Mayıs 2012 tarihlerinde Hakkari Devlet Hastanesi konferans salonunda tekrarlanacaktır." denildi.

Reklam
Reklam

Kursa katılan öğrenciler, "Belki bir yılda zar zor öğreneceğimiz konuları burada 3 günde öğrendik. Bize bu imkanı sağlayan başta Rektör Belenli olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına teşekkür ediyoruz. " dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: