Hakkari Üniversitesi'nin dağcıları Niğde'de zirve yaptı

Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Ankara Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden...

Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Ankara Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden oluşan 6 kişilik dağcı grubu, Niğde'deki Kaldı Dağı'na tırmanış yaptı.
17-20 Eylül tarihleri arasında Niğde'ye giden üçü Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'ne bağlı 6 kişilik dağcı grubu, 3775 rakımlı Kaldı Dağı'na tırmandı. Hakkari Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, dağcılık ve doğa sporlarını geliştirmek amacıyla Ankara Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü dağcıları ile gerçekleştirdikleri tırmanışın başarılı geçtiğini belirtti. Tansu, "Amacımız diğer illerdeki dağcıları da buraya getirip Hakkari'nin önemli dağlarına tırmanmaktır." dedi. Tansu, dağcılık sporu açısından söz konusu dağların oldukça elverişli olduğunu ve yaz aylarında buzul tırmanışı gerçekleştirmek isteyen dağcıları Hakkari'ye davet ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz