Hakkari Valiliği: 2'si Kadın 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde 2 gündür devam eden operasyonlar sırasında 2'i kadın 12 teröristin etkisiz...

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde 2 gündür devam eden operasyonlar sırasında 2'i kadın 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde emniyet ve huzuru sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerimiz, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı 1 Ekim 2012 tarihinde Şemdinli ilçesi kırsalında kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Operasyonun 2. gününde Irak sınırında Türkiye'ye giriş hazırlığındaki bölücü terör örgütü mensupları ile temas sağlanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimizin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine gece çatışma başlamış, 2'si kadın 12 teröristin etkisiz hale getirildi. Bir adet docka marka uçaksavar, bir adet BKC marka makineli tüfek, 4 adet kaleşnikof uzun namlulu tüfek, bu silahlara ve RPG roketatar silahında ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir." denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, "Ayrıca bölgede teröristlere ait 2 sığınak ve içindeki hayati malzemeler usulüne uygun olarak imha edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz ilimizde huzur ve güvenliği sağlamaya, faaliyetlerine itidal sağduyu, hassasiyet ve karalılıkla devam etmektedir. "ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: