Hakkâri Valiliği, Kürtçe kursunu tamamlayan akademisyenlere veda yemeği verdi

Hakkâri Üniversitesi'nde yabancı dil kursuna katılan ve Kürtçe öğrenen akademisyen ve araştırma görevlerine Hakkâri Valiliği...

Hakkâri Üniversitesi'nde yabancı dil kursuna katılan ve Kürtçe öğrenen akademisyen ve araştırma görevlerine Hakkâri Valiliği tarafında veda yemeği verildi.
Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde doktora eğitimi alan ve araştırma görevlisi olarak çalışan akademisyenler, Hakkâri Üniversitesi'nde 15 gün süreyle bölgenin coğrafi yapası kültürüne ilişkin kazanımların yanı sıra Kürtçe öğrenme fırsat buldu.
Programa, Hakkâri Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Turanola, Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Battal Arslan, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Barış Aşçı, öğretim üyeleri, akademisyenler ve araştırma görevlileri katıldı.
Yemek bir konuşma yapan Vali Muammer Türker, "Hakkâri de güzel şeylerin yapılması lazım. Bu da ancak eğitimle olur. Bunu sağlamamız lazım." dedi.
Araştırma Görevlisi Fatih Çapanoğlu da kurs süresince Hakkâri’nin kültürel ve tarihi güzelliklerini tanıma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz