Hakkari'de 100 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Hakkari'de kar nedeniyle, 100 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Hakkari'de 3 gündür aralıklarla yağan kar yağışı...

Hakkari'de kar nedeniyle, 100 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Hakkari'de 3 gündür aralıklarla yağan kar yağışı bugün etkisini arttırdı. Kar kalınlığı kent merkezinde 40 santimetreye, yüksek kesimlerde 1,5 metreye ulaşırken, 100 köy ile 375 mezranın yolu kapandı. Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde 100 köy ve 375 mezra yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari-Şırnak karayolununun da çığ düşmesi sonucu kapalı olduğu öğrenildi.

Kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu Hakkari merkezinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. İş makineleri tarafından temizlenen caddelerdeki kar kütleleri, kamyonlara yüklenerek kent dışına çıkarılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: