Hakkari'de 182 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Hakkari´de etkili olan yoğun kar yağışı, 182 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu.Sabah...

Hakkari´de etkili olan yoğun kar yağışı, 182 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu.

Sabah saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Araçlar yağış ve sis yüzünden zor anlar yaşadı. Hakkari´de okullar 2 gün tatil edilirken, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 182 köy ile 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Yüksekovada 59 köy ve 129 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeni ile Yüksekovaya bağlı köy ve mezraların neredeyse tamamına ulaşım olmazken ekiplerin yol açma çalışmalarına başladıkları belirtildi.
Ekiplerin önceliği hasta bilgisi gelen köylere vereceklerini, gereksiz yapılan hasta ihbarlarının ise acil ihtiyacı olan köylerin yol açma çalışmalarını aksatmakla birlikte gerçek hastalara zamanında ulaşmaya mani olduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Şırnak karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle her an ulaşıma kapanabileceğini belirterek, zorunlu olmadıkça sürücülerin yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Yetkililer, özelikle Sorkotra bölgesinde çığ düşebileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: