Hakkari'de 4 Kişinin Çığ Altında Kalması

HAKKARİ (AA) - Şemdinli ilçesinde, yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıktan sonra çığ altında kalan İran uyruklu 4 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldı.

Şemdinli ilçesinde, yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıktan sonra çığ altında kalan İran uyruklu 4 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldı. Yasa dışı yollarla yurda giriş yaptıktan sonra Tekeli köyü Tanyolu mezrası yakınlarında çığ altında kalan İran uyruklu Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa'nın bulunması için başlatılan arama çalışmaları 4. gününde sonuç verdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köylüler, korucular ve İran'dan gelen akrabaları tarafından sürdürülen çalışmalara iş makineleri de destek verdi. Ekiplerin mayın dedektörü ve demir çubuklar kullanarak yaptığı aramada, Faxır Ahmet ve Xebat İsmail'in cesedine ulaşıldı. Kar altından çıkarılarak ceset torbasına bırakılan cesetler, ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. -Çığ bölgesinde cuma namazı Bu arada, 4 günden bu yana devam eden arama çalışmalarına katılan çok sayıda kişi, cuma namazını çığ bölgesinde kıldı. Tekeli köyünden arama çalışmalarına katılan din görevlisinin kıldırdığı cuma namazı, arama kurtarma ekipleri ve köylülerin katılımıyla eda edildi. Kar üstünde namazlarını kılan ekipler, yaklaşık bir saat sonra da 2 kişinin cesedine ulaştı. Ekipler, halen çığ altında olan Şakir Salih ve Adem Mustafa'nın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: