Hakkari’de 72 SODES projesi için imza töreni düzenlendi

Hakkâri’de Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Valilik Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı...

Hakkâri’de Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Valilik Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 72 proje için toplu imza töreni düzenlendi.
Hakkâri Kültür Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Vali Muammer Türker, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İl Emniyet Müdürü Burhan Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, bazı kurum amirler ve proje sahipleri katıldı.
İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Vali Muammer Türker, SODES’in önemine değindi. Türker, yoksul, kenar mahallede yaşayan, sosyal imkânları kısıtlı özellikle kadın ve çocuk gruplara yönelik faaliyetler içeren SODES kapsamında ilimizde daha önce sosyal yaşamı güçlendiren birçok yeniliğe imza atıldı.” dedi.
SODES'in istihdam, sosyal içerme, kültü-sanat ve spor olmak üzere 3 bileşenden oluştuğunu belirten Türker, “SODES kapsamındaki projeler ile istihdam edilebilirliğin artırılması, ildeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli iş gücünün ve mesleki bilgi ve birikiminin geliştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması ve kendi işini kuracaklara destek olunması hedeflemektedir.” diye konuştu.
Kalkınma Bakanlığı'nca yapılan değerlendirmeler sonucu Hakkâri’den 72 projenin hibe almaya hak kazandığını aktaran Türker, şunları kaydetti: "Bu çerçevede desteklenen projelere toplam 6 milyon 178 bin 478 TL kaynak aktarılması planlanmıştır. Projelerin il bazında dağılımları ise il merkezi 39, Yüksekova 16, Şemdinli 15, Çukurca 2 proje şeklinde olmuştur. Projelerin 33'ü kamu kurumlarınca, 30'u sivil toplum kuruluşlarınca, 3'ü meslek odalarınca, 6'sı da belediyelerce yürütülecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz