Hakkari’de BDP’nin basın açıklamasından sonra örgüt yandaşları olay çıkardı

Hakkari’de terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 13. yıl dönümü nedeniyle BDP tarafında...

Hakkari’de terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 13. yıl dönümü nedeniyle BDP tarafında düzenlenen basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.
BDP Hakkari İl Başkanlığı, özellikle kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık 150 kişinin katılımı ile bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan BDP İlçe Yöneticisi Yavuz Aksaç, "Öcalan'ın Kenya'dan alınıp Türkiye'ye getirildiği bugünü 'kara gün' olarak kabul ettiklerini ve 'bu uluslararası komployu' nefretle kınadıklarını" belirtti.
Basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz şekilde dağılırken, kent merkezinde farklı noktalarda terör örgütü yandaşları olaylar çıkardı. Polise taş ve molotofla saldıran göstericilere, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi. Mahalle aralarında çıkan olaylar devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz