Hakkari'de "Bölgelerarası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"

HAKKARİ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Hakkari'de "Bölgelerarası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

HAKKARİ - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Hakkari'de "Bölgelerarası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan yarışmaya Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Siirt, Şırnak, Bitlis ve Hakkari'deki imam hatip liselerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, Kur’an’ı Kerim tilaveti okundu. Yarışma öncesi konuşan Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ekrem Özatak, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Kur'an-ı Kerim'i Güzel OKuma Yarışması düzenlendiğini hatırlatarak, yarışmaya katılan hiçbir yarışmacının kaybetmeyeceğini belirterek, Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin de "oku" olduğunu ifade etti. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Erkıral Balcı ise Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığa gönderilmiş olan doğru yol rehberi ve insanlık için bir hidayet kaynağı olduğunu söyledi. Kur'an-ı Kerim'in temel ders olarak okutulduğu imam hatip liselerinin hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlayıcı programlar uygulayan ortaöğretim kurumları olduğunu anlatan Balcı, "Bu çerçevede öğrencilerimizin mesleki yeteneklerini artırmak, özgüven duygularını geliştirerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla 30 yılı aşkın süredir genel müdürlüğümüzce Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları düzenlenmektedir. Okul, bölge ve Türkiye finali düzeyinde yapılan bu yarışmalar öğrencilerimizi mesleğe hazırlamada, önemli katkı sağlamaktadır" dedi. Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak birinci olmaya çalışan öğrenciler, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu tarafından birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdiği yarışmada Mardin Kızıltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Medeni birinci olurken, Şanlıurfa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Eroğlu ikinci, Diyarbakır Merkez Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Aslan üçüncü oldu. İlk üçe giren öğrenciler, altın, diğerleri ise çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Programa Vali Yardımcısı Cumhur Duran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, İl Müftü Yardımcısı Burhan Eriş, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: