Hakkari'de Bölücü Terör Örgütü Yandaşları 3 Okulu Yaktı

Hakkari’de dün gece bölücü terör örgütü yandaşları 3 okulu ateşe verdi. Bir okul kullanılamaz hale...

Hakkari’de dün gece bölücü terör örgütü yandaşları 3 okulu ateşe verdi. Bir okul kullanılamaz hale geldi

Hakkari Yeni Mahalle'de buluna 3 katlı, 6 derslikli ve 371 öğrencili Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, gece saat 11:30 sularında yüzü maskeli kişiler tarafından taş ve molotof kokteyli atılarak yakıldı. Saldırı sonucu okulun bütün camları kırılırken, ana sınıfı ve müdür odası da kullanılamaz hale geldi. Daha sonra örgüt yandaşları Hakkari Anadolu Lisesi ve İMKB İlköğretim Okulu'na da taş ve molotofla saldırdı. Her iki saldırı da, okulların bazı sınıflarının camları kırıldı.

Reklam
Reklam

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, bölücü terör yandaşlarının saldırdığı okulları gezerek bilgi aldı.
Saldırı sabahı okula gelen öğrenciler, tekrar evlerine gitmek zorunda kaldı. Okulun bahçesinde oynayan bazı öğrenciler ise yapılan saldırıya tepki göstererek, " Biz okumak istiyoruz. Okulumuzdan ne istiyorlar." dedi.

Bu arada bölücü terör örgütü PKK yandaşları Hakkari'de son 2 ay içinde 12 okula taş ve mototoflu saldırı düzenledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: