Hakkari’de bomba alarmı

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, bir ihbar üzerine eğitilmiş köpeklerle 6 katlı öğrenci pansiyonu ve dershanede bomba aradı.

Hakkari'de özel bir dershane ve pansiyonunun bulunduğu binada bomba olduğu ihbarını alan polis ekipleri, alarma geçti. Olay yerine gelen ekipler, yolu iki tarafını araç ve yayan trafiğine kapattıktan sonra, özel eğitimli köpek yardımıyla bomba araması yaptı. Aramada birşey bulunmadı.

Hakkari'de ihbar üzerine polis ekipleri, Bulvar Caddesi'nin arka kısmında bulunan ve içerisinde özel bir dershane ile kadın pansiyonunun bulunduğu 5 katlı bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak bomba araması yaptı. Binanın giriş çıkışları ile yolu araç ve yayan trafiğine kapatan polisler, özel eğitimli köpek yardımıyla bomba araması yaptı. Bu sırada dershanede eğitim gören bazı öğrenciler de panikle bena dışına çıktı. Çevrede ayrıntılı arama yapan polisler, her hangi bir şey bulamayınca bölgeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

HDP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ

Polisin arama yaptığı sırada HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, HDP Hakkari il Eş Başkanı Metin Besi ile İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut da olay yerine gelerek bilgi aldı. Bina önünde gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Akdoğan, polisin ihbar üzerine yaptığı aramada öğrenciler ve binanın tamamen tahliye edilmeden köpekle arama yapılmasına tepki gösterdi. Akdoğan, "Bugün burası sabahtan beri polislerle çevrilmiş durumda. Madem ki bomba var. Binanın etrafı ve içinin hepsinin boşaltılması gerekiyordu. Gençlerimizin içede olduğu binada köpeklerle burada arama yapılıyor. Bakın bunun da arkadaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Bu ateşkes sürecinden sonra evlere baskın yapılıyor. Sonra pardon yanlışlık oldu deniliyor" dedi.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: