Hakkari'de Çığ

Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak karayolunun çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandığı belirtildi.Yüzlerce köy ve...

Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak karayolunun çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandığı belirtildi.

Yüzlerce köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Okulların bir gün süreyle tatil edildiği ilde karla mücadele ekipleri ise köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yağışların durmasını beklediği belirtildi.

Öğle saatlerinde Hakkari Çukurca karayolunun 40. kilometresine iki ayrı noktada çığ düştü. Ulaşıma kapanan karayolunun, yapılan bir saatlik çalışmanın ardından yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. Dört ayrı noktada çığların düştüğü Hakkari-Şırnak karayolunun ise halen ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Hakkari Karayolları 11. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Çukurca karayoluna düşen çığları temizlediklerini, Hakkari-Şırnak karayolunun ise halen kapalı bulunduğunu belirttiler. Yetkililer, kar yağışı, görüş mesafesinin düşük olması ve çığ tehlikesi nedeniyle kapalı yola müdahale edilmediğini, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte ulaşımın yeniden sağlanması için ekiplerin harekete geçeceğini belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: