Hakkari'de doktor sıkıntısı aşılıyor

HAKKARİ (İHA) - Uzman doktor olmaması sebebiyle hastaların hayatını kaybettiği Hakkari'de bu sorun ortadan kalkmaya başladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kente gelmesiyle birlikte, yıllardır doktor sıkıntısı sebebiyle batı illerine, hatta İran'a tedavi olmaya giden Hakkarili vatandaşlar için umut doğdu. Bakanlık 45 günlük rotasyonla son 1 ay içinde Hakkari'ye nöroloji, ortopedi, üroloji, kadın doğum, çocuk, genel cerrahi ve psikiyatri uzmanı görevlendirdi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Servet Kocaöz, doktorların 45 günlüğüne rotasyonla gelmesine rağmen vatandaşların çevre illere gitmekten kurtulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kocaöz, "Doktorların Hakkari'ye gelerek göreve başlaması bizleri de vatandaşları da büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Değişik branşlarda doktorların gelmesiyle birlikte döner sermayemizin durumu da günden güne iyiye gidiyor. Hastanemizde benimle birlikte artık 2 genel cerrahi uzmanı doktor bulunuyor. Kadın doğum doktorumuz olmasına rağmen bir kadın doğum doktoru ve bir de çocuk doktoru daha geliyor. Bu gelişmelerin yaşanması vatandaşlarımızı sevindiriyor. Hastalarımız daha önce doktor sıkıntısı yüzünden değişik illere gitmek zorunda kalıyordu. Temennimiz buraya gelen doktor arkadaşlarımızın kalıcı olmasıdır" şeklinde konuştu.

Ahmet Taş, Hurşit Tatlı isimli vatandaşlar ise son günlerde doktor konusunda yaşadıkları sıkıntıların artık sona erdiğini belirterek, "Yıllardır Van ve çevre illere tedavi olmak için gidiyorduk. Bazı hastalar ise tedavi için İran'a gitmek zorunda kalıyordu. Doktorların gelmesiyle birlikte bu sıkıntıdan kurtulmuş olduk. Yetkililerden isteğimiz, doktorların kalıcı olması için onların barınmalarını sağlamak ve onlarla ilgilenmektir" diye konuştular.

Reklam
Reklam