Hakkari'de dondurucu soğuklar

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de kar yağışının durmasının ardından başlayan şiddetli soğuk hava hayatı felç etti. Hakkari il merkezinde bir çok araç donup yolda kalırken, bazı vatandaşlar ise araçlarını çalıştırmak için ateş yakarak buzları çözme çabası içersine girdi.

Dün gece eksi 12 dereceye kadar düşen soğuklar nedeniyle birçok aracın yanı sıra çok sayıda evin içme suyu şebekesinin donduğu bildirildi. Şiddetli soğuklar yüzünden aracı donan onlarca sürücü sıkıntı çekerken, Reşit Özkan isimli vatandaş ise bir taraftan pürümüz diğer taraftan ise yaktığı ateşle aracını çalıştırmak için büyük çaba harcadı. Zap Deresi'nin de tamamen donduğu Hakkari'de vatandaşların zor anlar yaşadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ile Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, son günlerde karayolunda gizli buzlanmanın olduğunu belirterek, sürücülerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, hava sıcaklığının gece eksi 12, gündüz saatlerinde ise eksi 6 dereceye kadar düştüğünü açıkladı.