Hakkari'de "Dünya Kalite Günü' Etkinlikleri

Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER), "8 Kasım Dünya Kalite Günü" etkinlikleri kapsamında bir sergi açtı.

Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER), "8 Kasım Dünya Kalite Günü" etkinlikleri kapsamında bir sergi açtı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda (HATSO) düzenlenen programa, Hakkari Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip ve kurum amirleri katıldı.

Sergi açılışında konuşan HESKA-DER Başkanı Sefer Kaçmaz, Anadolu'da 9 bin yıllık tarihi olan arıcılığın dünyada bilinen en eski tarımsal faaliyetlerden biri olduğunu söyledi.

Dünyada arıların yaşayabileceği en uygun ve en zengin ortamın Anadolu'da bulunduğunu kaydeden Kaçmaz, arıcılık için önemli nektar kaynağı olan binlerce çeşit bitkinin Hakkari'de mevcut olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Kaçmaz, "İlimizde doğal florada yetişen bitkilerin ticari amaçla toplanması, bitkilerin neslini tehlikeye sokacağından, bitki tarımının yapılması gerekmekte. Bu konuda Hakkari Üniversitesi bünyesinde Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma Merkezi'nin kurulması, Hakkari balının bir marka olarak Türkiye ve dünyaya açılması gerekmekte" dedi.

Sergi, davetlilere kekik, sedir, kestane, ıhlamur, akasya, arı otu ve ters lale tohumu dağıtılmasıyla son buldu.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: