Hakkari'de Irak harekatı hazırlıkları

Hakkari Sağlık İl Müdürlüğü, ABD'nin Irak'a yönelik muhtemel harekatı sonrası oluşabilecek mülteci akınına karşı hazırlıklarını tamamladı.

ABD'nin olası Irak harekatı sonrası Türkiye sınırlarına gelecek mültecilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sağlık ekiplerinin Şemdinli'nin Güzelkonak ve Çukurca'nın Üzümlü köylerinde üst kuracağı belirtildi. Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan insani destek toplama merkezinde 5 doktor, 4 ebe, 8 hemşire, 8 yardımcı sağlık personeli, 5 idari memur, 2 şube müdürü, 6 tam donanımlı ambulans ve 5 binek aracının görev yapacağı bildirildi. Sivil Savunma İl Müdürlüğü bünyesinde ise nükleer ve biyolojik saldırılara karşı kullanılacak maske ve kuruyucu elbiselerin bir kısmının tamamlandığı ve 65 kişilik hazır kıta ekiplerin kurs çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı tarafında kurulan acil destek yardımıyla Van, Bitlis, Siirt ve Şırnak illeri Hakkari'ye ilk etapta destek verecek iller olarak belirlendi. Muhtemel mülteci akınında mültecilerin ilaç ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait ilaç depolarının doldurulduğu ve ilaçların bitmesi halinde ildeki özel eczanelerden yararlanılacağını ifade edildi.

"TÜM ÖNLEMLER ALINDI" Hakkari Sağlık İl Müdürü Dr. Tahir Ersöz, insani destek toplama bölgesinde görev yapacak 32 personelin Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nde 1 ay boyunca bilgilendirildiğini söyledi. Dr. Ersöz, "Mülteci akını ve nükleer saldırılara karşı sağlık alanında tüm önlemlerimizi aldık. İnsani destek toplama bölgelerinde görev yapacak personellerimiz verilen kurslarla bilgilendirildi. Mültecilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amaçıyla Şemdinli Güzelkonak ve Çukurca Üzümlü köylerinde üst kuracağız. Sahra hastaneleri askeriye tarafında kurulup sağlık personeli tarafında kullanılacak. Ayrıca Van, Bitlis, Siirt ve Şırnak illeri bize doktor, ambulans ve sağlık personeli yardımında bulunacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, mültecilerin beraberinde getireceği hayvanların şap hastalığı taşıyıp taşımadığının kontrol edileceğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler: