Hakkari'de Kurban Bayram Öncesi Gıda Denetimi

HAKKARİ (AA) - Belediye başkanlığı ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kentteki fırın, pastane ve unlu mamül işletmelerinde gıda denetimi yaptı.

HAKKARİ - Belediye başkanlığı ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kentteki fırın, pastane ve unlu mamül işletmelerinde gıda denetimi yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, evrak, portör muayene kartları, ürünlerin son kullanım tarihi, imalathanelerde çalışan personellerin kıyafetleri, iş yeri ruhsatları ve hijyen kurallarına dikkat edildi. Ekipler, denetimlerde eksiklikleri gidermeleri için iş yeri sahiplerine uyarıda bulundu. Belediye Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak vatandaşın sağlığını gözettiklerini belirtti. Özellikle bayram öncesinde gerçekleştirilen denetimlerde halkın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını amaçladıklarını ifade eden Cindioğlu, şöyle konuştu: "Özellikle tatlı ve diğer unlu mamüllerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışıyor. Kurban Bayramı'nın manevi huzuruna gölge düşürecek her türlü menfi durumu önlemeye çalışıyoruz. Eksikliklerini tespit ettiğimiz iş yerleri hakkında gerekli yasal işlemleri yaptık ve işyeri sahiplerine süre tanıdık. Aynı olumsuzluklarla karşılaştığımız takdirde iş yerinin kapatılması dahil her türlü cezai işleme başvuracağız. Bu konuda ödün vermeyeceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: