Hakkari'de "Muhteşem Yüzyıl" Modası

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde oyuncuların kullandığı kıyafetler, Yüksekova'da yaşayan kadınlardan ilgi görüyor.

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinde oyuncuların kullandığı kıyafetler, Yüksekova'da yaşayan kadınlardan ilgi görüyor.

Osmanlı İmparatorluğu dönemi kıyafetleri ve takılarının dizideki ünlü oyuncular tarafından kullanılması, birçok yerde olduğu gibi Yüksekova'da da tercih ediliyor.

Cengiz Topel Caddesi'ndeki işyerlerinde yöresel kıyafet tasarımı ve dikimini yapan Vahide ve Mihriban Ertekin kardeşler, müşterilerinin en çok "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli'nin kullandığı kıyafetlere ilgi gösterdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Vahide Ertekin, dizide kullanılan kıyafetlerin bölge kültürüyle uyuştuğunu ve bu nedenle kıyafetlere talep olduğunu belirtti.

Ertekin, "Kumaşlarımız Dubai ve Hindistan'dan geliyor. Genelde desenli, işlemeli kumaşlar daha çok tercih ediliyor. Dizilerde seyredildiği için talep daha fazla olmaya başladı. Özellikle dizide kullanılan Hürrem Sultan kıyafetleri ilgi görüyor. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu Hürrem kıyafeti istiyor. Annelerimiz de bu kıyafetlerden giyiyor. Fakat genç kesim daha fazla talep ediyor. Hem Hakkari, hem de İstanbul'dan çok sayıda sipariş alıyoruz" diye konuştu.

Müşterilerin isteklerine göre özel üretim yaptıklarını söyleyen Mihriban Ertekin ise, müşterilerin diğer yöresel kıyafetlere ilgisinin azaldığını ifade etti.

Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: