Hakkari'de Öğrencilere Tercih Hizmeti

HAKKARİ (AA) - Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezinde, öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti vereceği bildirildi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezinde, öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti vereceği bildirildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı açıklamada, her yıl bir milyondan fazla gencin yarıştığı üniversite maratonunda son aşamaya gelindiğini belirtti. Kurtaran, ÖSYM tarafından puanların açıklanmasının ardından adaylar için tercih sürecinin başladığını söyledi. Yorucu ve yoğun bir sürecin ardından adayların en kritik noktaya geldiğini anımsatan Kurtaran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği gibi her yıl birçok aday sağlıklı tercih yapamadığı için üniversiteye ya da istediği bölüme yerleşememektedir. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarını mutlu bir şekilde sürdürebilmeleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri için tercihlerini en doğru şekilde vermeleri gerekir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gençlerimizin sağlıklı tercih yapmaları, yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi ve öğrencilere uzman desteği sağlanması için gerekli tedbirleri almış durumdayız." Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görev yapan uzman danışmanları, adaylara yardımcı olmaları konusunda uyardıklarını belirten Kurtaran, öğrencilerin yanı sıra velilerinde bu hizmetlerden yararlanmalarını tavsiye ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: