Hakkari'de öğretmenlerin ders bırakma eylemi

Hakkari'de Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler, son bir hafta içinde öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek için bir saatlik ders bırakma

Hakkari'de Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler, son bir hafta içinde öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek için bir saatlik ders bırakma eylemi yaptı.

İl merkezindeki Sümbül Anadolu Lisesi önünde toplanan Eğitim Bir Sen'e üye bir grup öğretmen burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür, iki haftada 8 öğretmenin saldırıya uğradığını ve bazılarını ölümden döndüğünü söyledi.

Şiddetin toplumsal bir saldırı haline geldiğini ifade eden Gür, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor. Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Halbuki şiddetin masumu değil, mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur."

Açıklamanın ardından öğretmenler protesto amaçlı olarak bir saatlik ders bırakma eylemi yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: