Hakkari'de operasyonlar yoğunlaştı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 12 askerin şehit edilmesinin ardından bölgedeki operasyonlar yoğunlaştırıldı. Bir taraftan şehit olan askerler için tören yapılırken diğer yandan 50 araçlık bir askeri konvoy Çukurca ilçesine kaydırıldı.

Yüksekova'ya bağlı Dağlıca köyünde yaşanan son terör saldırısının ardından sınır ötesi harekat için hazırlıklarını sürdüren asker, operasyonu Çukurca'ya kaydırdı. Yüksekova 21 Jandarma Sınır Tugayı'na bağlı yaklaşık 50 araçlık konvoy, sabah saatlerinde Çukurca'ya doğru hareket etti.

Reklam
Reklam

Gece başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Dağlıca Bölgesinde yapılan saldırıların ardından başlatılan operasyonlar genişletiliyor. Dün geceden beri hava destekli operasyonlara sabah saatlerinde kara birlikleri ile aralıksız devam ediyor. Yüksekova 21.Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden askeri konvoy Çukurca bölgesine kaydırılıyor. Konvoyda çok sayıda tank, top ve askeri mühimmat bulunuyor. Hakkari sınırı boyunca geniş operasyonların yapıldığı söyleniliyor. Çukurca'dan Dağlıca'ya buradan da Şemdinli Derecik bölgesine kadar çok geniş bir alanda on binlerce askerin operasyon yaptığı bildiriliyor. Operasyonlara çok sayıda helikopterde destek veriyor. Çukurca'ya kaydırılan tank, zırhlı araç ve karayollarının yol bakım araçlarının yanı sıra helikopterler de destek veriyor.

Bu arada, son çatışmanın yaşandığı sıfır noktasındaki Dağlıca-Yeşiltaş ve Avaşin Çayı hattına hala giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Yüksekova'dan Dağlıca'ya giden 50 kilometrelik hattı kontrol altında tutan güvenlik güçleri, basın mensuplarının da sıfır noktasına geçişine izin vermiyor.

Reklam
Reklam