Hakkari'de patlama

Hakkari kent merkezinde henüz belirlenemen nedenle patlama meydana geldi. Olayda bir kişi hayatını kaybetti.

Hakkari kent merkezinde bir elektrik trafosuna yerleştirilen bomba polis aracının geçişi sırasında patladı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken 7'si polis memuru 27 kişi yaralandı.Bulvar Caddesi'nde saat 17.30 sıralarında belediye hizmet binası yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın elektirik trafosuna yerleştirilen bombadan kaynaklandığı öğrenildi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Hakkari Valisi Muammer Türker yaptığı açıklamada, patlamada 20 sivil, 7 de polis olmak üzere toplam 27 kişinin yaralandığını belirtti. Türker, patlamada yaralanan birinin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Patlamada ilginç detay

Patlamayla ilgili inceleme ve soruşturma sürürken, polisin yapmış olduğu araştırma sonucunda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, "Patlamanın yaşandığı yer, Belediye Başkanlığı binasının hemen yanındaki bir iş merkezinin önü. Örgüt mensupları, TNT destekli bombayı iş merkezinin önündeki bir elektrik trafosuna yerleştirmişler. Hedefleri ise her gün oradan geçen polis servis aracı. Polis servis aracının geçişi sırasında bombayı patlatıyorlar. Daha sonra da şahıslar olay yerine gelen polise ateş açıyorlar. Polisin karşılık vermesi sonucu şahıslar gece karanlığından yaralanarak kaçıyorlar. 'Bombalı olayı polis yaptı' süsü vererek halk ile polisi karşı karşıya getirmek istiyorlar" dedi. Öte yandan, bombalı saldırının hedefi olduğu ifade edilen polis servis aracında, patlama sonrası büyük maddi hasar meydana geldi.

Hakkaride patlama | video.mynet.com Sessiz bir gece için (İlan)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: