Hakkari’de Peygamber Sevgisi Stada Sığmadı

Hakkari Öze Dönüş Platformu ve Özgür Yaşam Derneği tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında şehir...

Hakkari Öze Dönüş Platformu ve Özgür Yaşam Derneği tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında şehir stadyumunda düzenlenen Kürtçe ve Türkçe programa binlerce kişi katıldı.

Şehir stadyumunda düzenlenen program, Malatya'dan gelen Hafız Ahmet Tayyar'ın Kuran-ı Kerim ziyafeti ile başladı. Kadınların büyük ilgi gösterdiği program, Peygamber Efendimize (S.A.V.) duyulan sevginin anlatımıyla devam etti.

Öze Dönüş Platformu Başkanı Muhammed Zahir Karataş, başlatılan barış sürecinin beraberinde huzur ve güven getirdiğini, bu dönemde en çok dillendirilen sözcüklerin kardeşlik ve barış olduğunu ifade etti. Hakkari Öze Dönüş Platformu Şube Başkanı Şansel Kutluk ise, "Barışa Kürtlerin neredeyse tamamına yakını destek verirken süreç toplumun diğer kesimlerinden de çok ciddi destek görmektedir. Kürt sorunu asırlardır temelden çözülmediği için bir yanardağ gibi belirli aralıklarla patlak veriyor, etrafı yakıp kül ediyor ve bir daha patlamak üzere sönüyor. Şimdi yaşadığımız şey patlamanın sönmesi sürecidir" dedi.

Reklam
Reklam

İl dışından gelen Recep Arslan ve Muzaffer Güler de statta bulunanlara Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler söyledi. Yaklaşık 2 bin kişilik stadın tamamen dolduğu görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: