Hakkari'de sarsıntılar devam ediyor

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de dün akşam yaşanan depremlerin ardından öğle saatlerinde başlayan sarsıntılar nedeniyle korkuya kapılan halk yeniden sokaklara akın etti.

Hakkari'de dün akşam saatlerinde ardı ardına meydana gelen 5 ayrı depremde vatandaşlar evlerini boşaltarak geceyi dışarıda ateş yakarak geçirmişlerdi. Bugün öğle saatlerinde ise yeniden başlayan sarsıntılar vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Aniden başlayan sarsıntıda paniğe kapılan aileler çocuklarını kucaklarına alarak evlerini terk ettiler. Sarsıntı ile birlikte soluğu dışarıda alan vatandaşlardan Ömer Tekçe, hergün depremlerin yaşandığını bilirterek, bundan dolayı çok kortuklarını ifade etti. Yaklaşık 5 günden beridir geceyi dışarıda geçirdiklerini anlatan Tekçe, artık böyle yaşamaktan bıktıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yaşanan deprem ve sırsıntılarla birlikte şehir stadına, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Karayolları 114 Şube Şefliği bahçelerine kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedeler günlerini dışarıda ve çadırlarda kalarak geçirirken, çocuklar ise sahada eriyen karların çadırlarına girmemesi için ellerine aldıkları kürek ve süpürgelerle gölete dönüşen suları temizliyorlar.