Hakkari'de "şelımsor" Tanıtımı

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (Heska-Der) Başkanı Sefer Kaçmaz, yörede yetişen "şelımsor" adlı sebzeyi tanıttı.

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (Heska-Der) Başkanı Sefer Kaçmaz, yörede yetişen "şelımsor" adlı sebzeyi tanıttı.

Hakkari'deki yemek kültürüne dikkat çekmek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) bazı kurum müdürleriyle bir araya gelen Kaçmaz, bölgede yetiştirilen şelımsor adlı sebzeyi ve bu sebzeden yapılan yemeği tanıttı.

Hakkari'de yetişen ve turpun bir cinsi olan şelımsorun, tam bir şifa kaynağı olduğunu belirten Kaçmaz, şöyle konuştu:

"Bu bitki çeşitli yemeklerde kullanıldığı gibi, çiğ olarak da tüketiliyor. Yöremizin yemek kültürü içerisinde bulunan şelımsor yemeği, çok meşhurdur. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel ve kültürel yemeklerimizi yaşatmamız lazım. Ben de ilimizdeki yemek kültürüne dikkat çekmek amacıyla, şelımsor sebzesini ve bu sebzeden yapılan yemeği sizlerle paylaşmak istedim."

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya ise, unutulmaya yüz tutmuş kültürel yemeklerin yaşatılması gerektiğini belirterek, örnek bir davranış sergileyerek kültürel yemeklerin yaşatılması için büyük bir uğraş içerisinde olan Kaçmaz'a teşekkür etti.

Kaya, yöreye ait kültürel yemeklerin yaşatılması için Heska-Der ile işbirliği içerisinde çalışarak yöresel yemek günleri düzenleyeceklerini söyledi.

Tanıtımın ardından Kaçmaz, şelımsor yemeğini kurum amirlerine ikram etti.

Programa, TSO Meclis Başkanı Cemal Erip, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kaya, Dernekler İl Müdürü Sabahat Gazioğlu katıldı.

Muhabir: Nevzat Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: