Hakkari'de terör örgütüne yönelik operasyon -Çukurca'da geçen yıl 24 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında, terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla 22 kişi gözaltına alındı

Hakkari'de 19 Ekim 2011'de 24 askerin şehit olduğu terörist saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık

Hakkari'de 19 Ekim 2011'de 24 askerin şehit olduğu terörist saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla 22 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 19 Ekim 2011'de Çukurca ilçesinde askeri birlikler ile Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına terör örgütü PKK mensuplarınca uçaksavar, havan ve diğer uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıyla ilgili Özel Yetkili Van Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Soruşturma kapsamında Hakkari merkez, Çukurca ilçe merkezi ve köyleri ile Van'ın Başkale ilçesinde 53 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonu neticesinde 5'i kadın 22 kişi gözaltına alınmıştır. Aramalarda ise 3 kilogram amonyum nitrat, 18 adet menşei belli olmayan mermi, 4 adet el dürbünü, 2 adet el telsizi ve bol miktarda dijital ve basılı örgütsel dokümana el konulmuştur."

Terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, işlemlerinin ardından Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edileceği belirtildi.

Terör örgütü PKK mensuplarınca Çukurca'daki askeri birliklere ve Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına 19 Ekim 2011'de düzenlenen saldırıda 24 asker şehit olmuş, 18 asker yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: