Hakkari'de Yazılım Geliştirme Eğitimi

Hakkari Üniversitesi tarafından kentteki gençlere 'Yazılım Geliştirme Eğitimi' veriliyor.

Hakkari Üniversitesi tarafından kentteki gençlere 'Yazılım Geliştirme Eğitimi' veriliyor.

Hakkari Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte bulunan 18-28 yaş grubu gençlere üniversitede görevli bilgisayar yazılım uzmanlarınca 'Yazılım Geliştirme Eğitimi' verildiği bildirildi.

Yazılım Uzmanlığı Çalışma Grubu'nun, 2010 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla Türkiye genelinde birçok üniversiteye fark attığının vurgulandığı açıklamada, "Üniversitemizce hazırlanan ve SODES kapsamında karşılanan Yazılım Atağı projesine başlandı. Kurs bitiminde gençlerimize, iş başvurularında kullanabilecekleri 'NET ve Visual Studio' sertifikası verilecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, yapılan ilk müracaatlarla 50 kişilik yazılım grubu oluşturulduğuna değinilerek, ikinci 50 kişilik grubun Mart 2013'te eğitime alınacağı ifade edildi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise bu proje sayesinde gençlere kariyer imkanı sağlanacağını bildirerek, insanların, çok fazla sermayeye gerek duymadan evlerindeki bilgisayarlarla geçimlerini sağlayabileceğini kaydetti.

Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: