Hakkari'de yollar kapandı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve fırtına sonucu onlarca köy yolunun yanı sıra bazı ilçe yolları ulaşıma kapanırken, nakil hatlarındaki arızalar yüzünden il merkezine elektrik verilemiyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bağışlı mevkiindeki nakil hatlarındaki arızalar yüzünden Hakkari il merkezine elektrik verilemiyor. Hakkari'nin yüksek kesimlerinde 50, il merkezinde ise 30 santimetreye ulaşan kar yağışı yüzünden Hakkari-Şırnak, Yüksekova-Şemdinli ve Şemdinli-Derecik beldeleriyle 57 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından kapalı bulunan yolları açma çalışmaları aralıksız devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Şemdinli İlçesi'ndeki kar yağışı yüzünden de 30 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Enerji nakil hatlarındaki arızalar yüzünden bütün köy ve mezralara elektrik verilemediği, ilçe merkezinde de sık enerji kesintileri yaşandığını öğrenildi. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, kapalı köy yollarının açılması için Köy Hizmetleri Şube Şefliği ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.