Hakkari’deki Fırın İşçi Eylemleri

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, 4 günlük iş bırakma eylemine giren fırın...

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, 4 günlük iş bırakma eylemine giren fırın işçileri ile ilgili bir açıklama yaptı.

İşyeri sahipleri ve işçilerle görüştükten sonra bir açıklama yapan Başkan İsmail Akboğa, 4 gündür fırın çalışanlarının eylem yaptığını hatırlatarak, “Kamuoyuna yaptıkları açıklamaya istinaden Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak fırıncılar ve emekçilerle yaptığımız müzakere sonuçlarını kamuyu ve halkımızla paylaşmak istedik. Yaklaşık 1 ay önce emekçilerin talepleri olmuştur, haklı olarak talep ettikleri 4 günlük izin hakkı, sosyal güvence ve maaş zammı. Yaptığımız araştırmalar sunucu Türkiye genelinde 4 günlük izinin hiçbir ilde olmadığı tespit edilmiş olup ona rağmen Hakkâri fırıncı esnafı olarak işe insani ve sosyal boyutuyla bakarak çalışanlarına dönüşümlü olarak 2 günlük izin hakkı tanınmıştır. Sosyal güvence haklarının ve maaş zammının olduğu tespit edilmiştir. Emekçilerin belirttiği gibi hiçbir çalışanının işine son verilmemiştir. Aksine çalışanların işlerine dönmeleri için çaba sarf idilmiş olup halkımıza ve kamuoyuna duyurulur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: