Hakkari'deki Izinsiz Gösteri

HAKKARİ (AA) - Hakkari'deki protesto gösterileri sırasında 9 yaşındaki bir çocuğun elindeki patlayıcıyı güvenlik güçlerine atmak isterken yaralandığı ortaya çıktı. 

HAKKARİ - Hakkari'deki protesto gösterileri sırasında 9 yaşındaki bir çocuğun elindeki patlayıcıyı güvenlik güçlerine atmak isterken yaralandığı ortaya çıktı. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 29 Haziran 2013 günü Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla yüzleri kapalı 15-20 kişilik grubun 2 Temmuz 2013 günü Hakkari Dağgöl Mahallesi Medeni Sencer Kavşağı civarında bir korsan gösteri düzenlediği belirtildi. Bu gösteride, zırhlı polis araçlarına yönelik taş, molotof ve el yapımı patlayıcı düzenekleriyle saldırıların gerçekleştirildiği ve bu olaydan hemen sonra bir çocuğun yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "K.C. isimli çocuğun, elinde patlayıcı infilak etmesi sonucu ilimiz Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi alınması üzerine, Hakkari Devlet Hastanesine intikal edilmiş, yapılan görüşmelerde 2004 doğumlu çocuğun sol el iki parmağının koptuğu öğrenilmiştir. Çocuk, tedavi amaçlı Van iline gönderilmiş, yürütülen çalışmalarda K.C. isimli çocuğun, el yapımı patlayıcıyı ateşlemeye çalıştığı esnada elinde patlaması neticesinde yaralandığı kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Patlayacının ateşlenmeye çalışıldığı noktanın Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında olduğu da gözönünde bulundurulduğunda, K.C'nin Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde nöbet tutan askerlere yönelik bir eylem teşebbüsünde bulunduğu değerlendirilmiştir." Bu arada, K.C'nin el yapımı patlayıcıyı atarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de basına dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: