Hakkari'deki Izinsiz Gösteriler

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de çeşitli tarihlerde gerçekleşen eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Hakkari'de çeşitli tarihlerde gerçekleşen eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın il merkezindeki gençlik yapılanmasına yönelik çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 1 Kasım'da kent merkezindeki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlediği belirtildi. Operasyonda, kamu düzenini ve halkın huzurunu bozucu nitelikte yasadışı eylemlere katıldığı tespit edilen 10 kişinin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan soruşturma neticesinde, gözaltına alınan şahısların huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla çok sayıda özel ve kamu bina ile araçlarına yönelik molotofkokteyli, yangın bombası, el yapımı bomba, havai fişek ve taşlı saldırı eylemleri gerçekleştirdiği, ayrıca 06 Eylül 2013'te iki polis memurunun atılan molotofkokteylinden yaralanması dahil olmak üzere 20 ayrı yasadışı eylemi organize ettiği, bu eylemlere katıldıkları, bölücü terör örgütünün kırsal yapılanmasına eleman aktarımı faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, bir tabanca, delici-yaralayıcı aletler, şahıslara ait olaylarda kullanıldığı tespit edilen kıyafetler, suçta kullanılan veya suç unsuru taşıyan cep telefonları, sim kartlar ve dijital veri depolayıcıları elde edilmiştir." Açıklamada, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen 10 zanlının, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: