Hakkari’deki Kazı Çalışmalarının Ardından

Hakkari’de yeni hükümet konağı inşaat alanında bulunan ve insana ait olduğu ileri sürülen kemiklerin toplanarak...

Hakkari’de yeni hükümet konağı inşaat alanında bulunan ve insana ait olduğu ileri sürülen kemiklerin toplanarak Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, inşaat alanında ise çalışmalar durduruldu.

Cumhuriyet Caddesi'nde 3 bin 500 metrekare alan üzerinde bulunan ve yıllarca İl Özel İdaresi ve Merkez Jandarma Komutanlığı olarak kullanılan bina, 2011 yılının sonbahar aylarında yıktırılmış ve yerine 7 katlı hükümet konağı binası yapımına başlanmıştı. Bir süre önce binanın ön tarafında bulunan hafriyatın kaldırılması sırasında kemikler bulunması üzerine durum savcılığa bildirilmişti. Burada yapılan incelemelerin ardından toplanan kemikler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Reklam
Reklam

Önceki günde devam eden kazı çalışmalarına bugün son verildiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu’ndan sonuç gelene kadar kemiklerin bulunduğu alanda kazı çalışmaları durduruldu. Alana şerit çekilerek Adli Tıp Kurumu’nda gelecek sonuç üzerine hafriyatın kaldırılabileceği bildirildi.

İnşaat çalışmalarını yürüten Eren İnşaat Firması yetkilileri ise, hafriyat çalışmasının yapıldığı alanda kemiklerin çıkması üzerine kazı çalışmalarının durdurulduğunu belirterek, Adli Tıp Kurumu’nda gelecek sonuca göre hareket edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz