Hakkari’deki Tarihi Yerlerde Restorasyon Çalışması Başlatılacak

Hakkari’nin tarihi yerleri ve medreselerinde, eserleri tarihe kazandırmak amacıyla restorasyon çalışmaları başlatılacak.Van Rölöve ve Anıtlar...

Hakkari’nin tarihi yerleri ve medreselerinde, eserleri tarihe kazandırmak amacıyla restorasyon çalışmaları başlatılacak.

Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, İl Kültür Müdürü Emin Özatak, Müftü Mehmet Feysal Geylani ve beraberindeki heyetle birlikte Hakkari’deki tarihi yerleri inceledi. İldeki tarihi eserlerin, restorasyon çalışması başlatılarak tarihe yeniden kazandırılması hedefleniyor.

Hakkari eski Meydan Medresesi, Kızıl Kümbet Mezarlığı ve Zeynel Bey Medresesi'ni gezerek, başlatılacak çalışma hakkında bilgi veren, Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, “Hakkari’deki tarihi yerler ve çevresinde gerekli restorasyon çalışmalarını başlatacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Karabayram, gönderilen ödenekle Osmanlı dönemine ait Kızıl Kümbet Mezarlığı'nda restorasyon çalışmlarına başlayacaklarını ifade etti. Karabayram, Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün de sözkonusu çalışmalara önem verdiğini kaydetti.

Kızıl Kümbet Mezarlığında incelemeler bulunan heyet, daha sonra Zeynel Bey Medresesi’ne geçerek tarihi hakkında bilgi aldı. Heyet, ardından incelemelerini bir rapor haline getirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: