Hakkari'deki Terör Saldırısı

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Hakkari'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle ilçede düzenlenen 12. Geleneksel Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali'ni ileri

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Hakkari'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle ilçede düzenlenen 12. Geleneksel Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali'ni ileri bir tarihe ertelediklerini bildirdi.

Başkan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'de 8 askerin şehit düştüğü haberini aldıktan sonra dün akşam törenle başlattıkları festivali, kaymakamlık ve garnizon komutanlığıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde iptal ederek, ileri bir tarihe almaya karar verdiklerini söyledi.

Yılmadan ülke topraklarının bütünlüğü ve milletin birliğini savunmaya devam edeceklerini belirten Işık, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu ortamda herkese düşen görev, demokrasi ve özgürlük anlayışına sığmayan insanların yaşam hakkını tehdit eden bu vahşet karşısında ülke bütünlüğünü, hukuk ve demokrasi değerlerini yükseltecek bir kararlılığı ortaya koymasıdır. Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar koruma kararlılığından vazgeçmeyecektir."

Başkan Işık, daha sonra belediye anons cihazından halka festivalin iptal edildiğini duyurdu.

Muhabir: Mustafa Aktaş / Utku Uçrak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: