Hakkari'deki Terör Saldırısı

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, hükümetin terörle mücadele için alacağı her türlü tedbire sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, hükümetin terörle mücadele için alacağı her türlü tedbire sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi.

Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'de yaşanan terör olayı nedeniyle 8 yuvaya daha ateş düştüğünü belirterek, yaşanan olayın Türk milletini acıya sürüklediğini kaydetti.

Siyasetçiler olarak, terörün son bulması için hep birlikte mücadele etmek gerektiğini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:

"1980'li yıllardan beri terörü irdelediğinizde hükümetlerin ortak açıklaması (bıçak kemiğe dayandı) olmuştur. Ancak 30 yıl geçmiş, binlerce vatan evladı şehit olmuş, binlerce insanımız gazi olmuş, sakat kalmış. Terör olaylarından 3 gün sonra yaşananlar unutuluyor. Ülkenin en önemli sorunlarından biri terör ve ekonomik sorundur. Terörü çözmeden ekonomiyi çözemezsiniz. Bölgemizde istikrarlı ve güçlü bir ülke olabilmemiz için öncelikle bu terör sorununu ne pahasına olursa olsun çözmemiz gerek. Terörle müzakereye karşıyız. Terörle etkin mücadeleye varız. Terör örgütü ve yandaşlarına çok büyük cesaret verildi. Bunları muhatap alınca belirli bir dönemden sonra kendilerini hatırlatmak amacıyla böyle can yakıcı terör olaylarına başvuruyorlar. Bu ülke için çok büyük kayıp. Hükümeti bu konuda daha sağduyulu, kararlı, iktidarıyla, muhalefetiyle etkin mücadelenin yollarını bulmaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Terörün dış bağlantılarının ortaya çıkarılması, terörü besleyen kanalların kesilmesi gerektiğini vurgulayan Çelebi, "Hükümet olmak Suriye'deki olaylara müdahil olmak değil, Türkiye'nin içerisindeki bu hainleri temizlemektir. Anavatan Partisi olarak hükümetin alacağı her türlü tedbire sonuna kadar destek vereceğiz. Yeter ki biz bu terör belasından kurtulalım" dedi.

Muhabir: Emrah Yaşar / Tevfik Işık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: